Keuze live- of video-assessment

Keuze Live- of video-assessment


Zowel bij het live- als het video-assessment moet de kandidaat dezelfde prestatie leveren. De prestatie wordt gescoord met het beoordelingsinstrument van dr. H.C.M. Prein door twee assessoren.

Live assessment
Het live assessment wordt georganiseerd door Intop Mediationtoets; de kandidaat kan zich aanmelden voor een datum op deze website. De locatie, acteurs, casuïstiek en assessoren worden geregeld door Intop Mediationtoets. Tijdens het live-assessment is er begeleiding door een toezichthouder. De kandidaat heeft een reflectiegesprek met de assessoren. In dit reflectiegesprek kan de kandidaat aangeven waarom bepaalde interventies zijn gedaan en waarom bepaalde zaken bijvoorbeeld zijn blijven liggen. Dit wordt meegenomen in de beoordeling door de assessoren. Ook wordt de partijen gevraagd hoe zij de mediation hebben ervaren.

De kandidaat krijgt ter plekke, na een wachttijd van ongeveer 30 minuten, van de assessoren de uitslag. De assessoren geven hierbij een mondelinge toelichting op de uitslag. De kandidaat krijgt schriftelijk de uitslag opgestuurd met de scores per deelcompetentie. Tijdens het live assessment wordt een video-opname gemaakt van de mediation. De kandidaat krijgt de DVD kosteloos toegestuurd.  

Video-assessment 
Bij het video-assessment stuurt de kandidaat een DVD in met de opname van een mediation van 40 minuten. De DVD moet voldoen aan de eisen die in de Handleiding video-assessment staan vermeld. Intop Mediationtoets zorgt voor de beoordeling door twee assessoren in aanwezigheid van een toezichthouder. Bij het beoordelen van het video-assessment is de kandidaat niet aanwezig. Er is geen contact van de kandidaat met de assessoren. Er is geen reflectiegesprek en geen uitslaggesprek. De kandidaat ontvangt schriftelijk de uitslag binnen 5 weken met de scores per deelcompetentie. De namen van de assessoren worden niet vermeld omdat een nagesprek of verdere toelichting niet tot de mogelijkheden behoort.

 

OM DIRECT AAN TE MELDEN VOOR LIVE ASSESSMENT KLIK HIER

 

OM DIRECT AAN TE MELDEN VOOR VIDEO ASSESSMENT KLIK HIER

Intop Zorgsector - Examenbureau Mediationtoets - Noorderweg 60 - 1221 AB Hilversum